• Næste forsendelse

Klar til halloween: Tre halloweenkostumer til børn – én maske

I de seneste år har den amerikanske tradition halloween vundet indpas i Danmark. Traditionen, som vi kender den i dag, kom formentlig til USA sammen med kelterne for flere tusind år siden.

Halloween – også kaldet allehelgensaften – fejres den 31. oktober, og netop denne dag fejrede kelterne nytår. Deres nytårsfest var meget anderledes end vores. De troede nemlig på, at på årets sidste dag steg de døde op fra graven for at finde vej til dødsriget – og for at hjemsøge de levende.

For at narre de onde ånder og skræmme genfærdene væk, klædte kelterne sig ud i uhyggelige masker og kostumer. Det skulle få genfærdene til at tro, at de levende også var genopstået fra døden, og derfor ville genfærdene lade de levende keltere være i fred.

Den vigtigste del af halloween

I Danmark er vi ikke længere så bange for genfærd, som kelterne var – men det er stadig sjovt at fejre allehelgensaften.

Til nutidens halloweenfest hører naturligvis slik. Når børnene går fra dør til dør, er det derfor altid en god idé at have slik parat. Her kan man vælge at have en skål særligt halloweenslik klar, eller man kan blande slikposer på forhånd.

Kelterne kunne ikke blande slikposer, som vi kan, men én ting havde de dog fat i: Masker og udklædning er noget af det vigtigste til halloweenfesten. Derfor har vi samlet tre sjove kostumeidéer til børn – og de kan alle laves med den samme maske.

Tre halloweenkostumer – én maske

Det kan være svært at vælge, hvad man skal klæde sig ud som til halloween. Derfor finder du her en maske, som kan bruges til tre forskellige kostumer: en sød kat, en listig djævel og en flot drage.

Alt, du skal gøre, er at printe masken ud og klippe den ud efter, hvilket kostume den skal bruges til. Barnet kan selv vælge, hvordan masken skal klippes til og farvelægges. Og hvis dit barn har en anden god idé til, hvordan masken kan se ud, er det bare om at fatte saksen og slippe kreativiteten løs!